גירושין בישראל

צו מניעה

תוכן [ הסתר ]

במקרים רבים, הליכי גירושין לא מסתדרים על צד הטוב ביותר. במקרים קיצוניים, הם אף מידרדרים לריבים ולסכסוכים קשים מאוד. בגירושין מהסוג השני צו מניעה – שיכול להינתן מסיבות רבות – הוא עניין שבשגרה, אך גם כזה שהופך למתבקש כשאחד הצדדים מב?ין שאין לו שום ברירה אחרת.

צו מניעה – נגד פגיעה באחד הצדדים

לא קשה לחשוב על מקרים בהם גירושין עולים על שרטון והופכים למלחמה מכוערת בין שני הצדדים, שהיו עד לפני כמה שנים אוהבים ומאושרים. ישנם היום צווי מניעה רבים, כשאו שמוצ?אים בדרך כלל במסגרת הליכי גירושין הם:

מדוע מוצ?א צו מניעה?

כפי שאפשר להבין מהסוגים השונים של צווי המניעה, ישנם מקרים רבים מאוד שמחייבים הוצאה של צו כזה. ביניהם אפשר להזכיר צו עיקול על רכוש, במקרה בו אחד הצדדים חושש כי הרכוש יימכר במהלך בזק על ידי הצד השני או צו הרחקה במקרה של חשש מפגיעה פיזית באחד מבני הזוג המתגרשים.

גם הסכם גירושין ייאכף בדרך כלל על ידי צו מניעה. הרי כיצד יכול אדם להיות בטוח שהצד השני יקיים את ההסכם שנחתם ביניהם? צו מבית משפט ידאג להבטיח זאת ולשמור על השקט והסדר, עד שהגירושין יהפכו לתקפים והרכוש יחולק כפי שהוסכם.

מומלץ להגיש בקשה לסעדים זמניים בעזרת עורך דין מומחה

צווי המניעה נקראים גם סעדים זמניים. סעד זמני הוא דבר שיש לשקול בכובד ראש, משום שלכל בקשה כזו יש השלכות מרחיקות לכת. הרי בכל מקרה בן הזוג נגדו מוצא הצו ייפגע, בין אם הצו יוצא בצדק או לא בצדק. בנוסף, אם הצו יוצא שלא בצדק, אמינותו של האדם שביקש להוציא אותו ייפגע בעיני בית המשפט.

לכן, מומלץ לעשות זאת רק בעזרת מומחה בתחום, ובמילים אחרות – עורך דין לענייני גירושין. בעזרתו, הוצאת צו מניעה תהיה קלה יותר - ומוצדקת. עורך הדין ידאג להבטיח שהעילה להוצאת הצו תהיה מוצקה ובעלת בסיס חזק.