לא, זו באמת לא חובה: אין שום צורך במאבקים, ויכוחים וצעקות ברגע שמחליטים להתגרש. הדברים יכולים להיות פשוטים הרבה יותר אם רק תחשבו על האופציה של גירושין בהסכמה. וזו אופציה שניתן להגיע אליה בקלות, אם רק תפעלו בהיגיון ולא מתוך אמוציות.
אין מה לעשות. כל גירושין מערבים גם רגשות, ולכן הם קשים כל כך. אבל אפשר להפוך את כל העניין לפשוט, אם שמים את כל הרגשות הללו בצד. אם אתם רוצים לסיים את הפרק הזה בחייכם בהרגשה טובה ולבצע גירושין בשיתוף פעולה אמיתי, תהיו חייבים להיפטר מהכעסים, העלבונות, הקנאה והתסכול.
זהו הבסיס והדרך אל גירושין בהסכמה. יש בכך תועלת רבה, בעיקר רגשית אך גם כלכלית: רבים לא יודעים זאת, אבל הליכי גירושין בשיתוף פעולה יעלו פחות מאשר גירושים שלא בהסכמת שני הצדדים. ההבדלים יכולים להגיע למאות ואלפי שקלים לכל בן זוג.
יש המצדדים בחתימה על הסכם כזה עוד בתחילת הנישואין. כך הוא ייחתם בהסכמה, כששני הצדדים עדיין חושבים בהגיון ולא מונ?עים על ידי יצרים שליליים. עם זאת, לזוגות רבים קשה לחתום על סכם כזה, משום שמדובר במעין הודאה בכך שהקשר עלול להיכשל.
חשוב להבין: הסכם גירושין בהסכמה יכול לפתור הרבה מאוד צרות בהמשך. בלי מאבקים אין סופיים, התרוצצות בין בית הדין הרבני למשרד עורכי הדין, פגישות לא נעימות והתשות מיותרות. גירושין בהסכמה, רגועים ומהירים, מתחילים מהסכם חתום וברור.
הסכם הגירושין מתייחס לכל הסעיפים עליהם ידברו בני הזוג אם יפתחו בהליך גירושין: המזונות, הגט, חלוקת הרכוש בין בני הזוג, המשמורת על הילדים המשותפים ואף דרך החינוך שלהם. חשוב מאוד, עוד לפני חתימת ההסכם, לפרוס בפני בן הזוג את כל הרכוש בו אתם מחזיקים, כדי להבטיח גירושין בהסכמה ולמנוע הפתעות שיעכירו את האווירה.
השימוש באותו עורך דין כדי לבצע את הסכם הגירושין זה דבר נחמד ויפה. זה מראה על הרמוניה, אווירה טובה בין בני הזוג למרות הגירושין ושיתוף פעולה שימשיך גם לאחר שהשניים ייפרדו. הכל טוב ויפה, עד לרגע המחלוקת.
ברוב המקרים, יתגלו מחלוקות בין הצדדים לגבי ההסכם. וכך, אם לשניהם יש את אותו עורך דין, הוא יהפוך לעוד גורם מפריד ומרחיק – כלל לא באשמתו. כדי למנוע מצב בו תאשימו את עורך הדין שלכם באינטרסים נחבאים, מומלץ לשכור איש מקצוע נפרד לכל אחד מהצדדים. יחד תגבשו הסכם גירושין בהסכמה עם כמה שפחות חיכוכים.
אל תשכחו כי גם לאחר חתימת ההסכם, עדיין אין כאן גירושין בהסכמה באופן חוקי. ההסכם חייב אישור של בית המשפט, שעלול להחליט כי ההסכם אינו תקף משום שהוא פוגע בצד מסוים (הילדים ברוב המקרים). לכן, רק לאחר אישור בית הדין, תדעו שההליך מאחוריכם.