גירושין בישראל

טיפול בדיכאון לאחר גירושין

תוכן [ הסתר ]

גירושין הם טראומה ומשבר רגשי קשה המצריכים תקופת הסתגלות ארוכה. תקופת ההסתגלות יכולה להימשך מספר שבועות, כמה חודשים ולעיתים גם שנים רבות. בפרק הזמן הזה אדם יכול לחוות מגוון רחב של רגשות ומצבים – כעס, עצב, מועקה, דכדוך ודיכאון. מצבים אלה הם טבעיים ומובנים בהחלט. הם תוצר של משבר רגשי קשה, ועיבודם נחוץ מאוד לתהליך ההחלמה והריפוי.

דיכאון שנגרם מאירוע טראומטי כמו גירושין, שונה אומנם ממצב של דיכאון קליני, אך הוא מתבטא בדרכים דומות. בין השאר הוא עלול לעורר התנהגויות לא אופייניות כמו הימנעות מבני משפחה ומחברים, התעלמות מאחריות, חוסר ריכוז, תפקוד לקוי בעבודה ובחיים בכלל ולעיתים גם עוינות והתנהגות בוטה כלפי בני הזוג לשעבר. אם עברתם גירושין ואתם חווים משבר אישי עמוק וסובלים מדיכאון, דעו שאתם לא לבד. אפשר לטפל במשבר הגירושין בדרכים רבות ולקבל תמיכה רגשית, נפשית ופיזית. אפשרויות הטיפול בדיכאון לאחר גירושין הן רבות, ביניהן בולטות השיטות הקונבנציונליות של טיפול פסיכולוגי והשיטה האלטרנטיבית הצומחת, טיפול בתטא הילינג.

איך לזהות את תסמיני הדיכאון?

רגע לפני שנבין איך לטפל בדיכאון, נלמד לזהות את תסמיניו. מרבית האנשים חושבים שעצב הוא דיכאון, אך עצב כשלעצמו הוא רגש טבעי, ולמעשה הוא רק אחד מתסמיני הדיכאון הרבים. אנשים שעברו גירושין וחווים משבר רגשי עמוק, מבטאים מצב דיכאוני באובדן תיאבון; חוסר עניין בפעולות שגרתיות ובתחביבים; קשיי שינה; התפרצויות זעם והתקפי בכי; עייפות מתמדת; חוסר יכולת להתרכז; תחושה של חוסר ערך עצמי וחוסר תקווה; מחשבות אובדניות והתנהגות המצביעה על נטייה אובדנית.

דיכאון יאובחן באדם הסובל מחמישה תסמינים לפחות, אך חשוב לזכור שגברים ונשים חווים דיכאון בצורה שונה. נשים יבטאו דיכאון בדרך כלל בתחושת עצבות, תחושת חוסר ערך ואשמה. גברים יבטאו דיכאון בעצבנות, קשיי שינה והתנהגות שלילית ולא אופיינית כמו שתייה מוגזמת. אומנם נשים נוטות לחוות דיכאון לאחר גירושין הרבה יותר מגברים, אך בל נטעה – גברים לא נוטים לדבר בפתיחות על הדיכאון שלהם, ואם הם סובלים מדיכאון, הם סובלים בשקט.

מתי לפנות לטיפול?

אם הדיכאון פוגע מאוד באורח החיים ובאיכות החיים שלכם, אם קיבלתם התרעה על תפקוד לקוי בעבודה, אם אתם שותים יותר מהרגיל או תלויים בכדורי הרגעה ואם אתם סובלים ממחשבות על אובדנות, אתם צריכים לפנות לטיפול. אינכם חייבים לפנות דווקא לרופא המשפחה, אף שרופא המשפחה יכול לעזור לכם מאוד. הוא יאבחן את הדיכאון שלכם וימליץ על תרופות נוגדות דיכאון או תרופות נוגדות חרדה ועל שיחה עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש כמו פסיכיאטר או פסיכולוג. אתם יכולים לחפש טיפולים אלטרנטיביים תומכים כמו טיפול באומנות, דיקור סיני, עיסוי ארומטי או תטא הילינג. טיפולים מסוג תטא הילינג עתידים לסייע לכם להתחבר לאני הפנימי שלכם, לבחון את תהליך קבלת ההחלטות, להתחבר באופן מודע לגלי המוח וליצור שינוי משמעותי בחייכם. דיקור סיני ינסה לגעת בנקודות שאוצרות בתוכן כאב גדול ומתח רב.

אל תחששו לפנות לטיפול. שיחות אישיות עם רופאים, אנשי מקצוע ומטפלים ברפואה משלימה יכולים לעזור הרבה יותר משיחות עם חברים קרובים או בני משפחה. אל תהססו להיפתח ולהיחשף רגשית בפני כל אדם שרוצה ויכול לעזור. כך תוכלו לעבור את התקופה הקשה ולהתגבר על המשבר.

עזרו לעצמכם להחלים

גם אתם יכולים לעזור לעצמכם להחלים מהדיכאון ולחיות חיים טובים, מספקים ומשמחים. איך? כתבו יומן אישי; הקפידו על פעילות גופנית יומית; שמרו על תזונה בריאה, מזינה ומאוזנת; לכו לישון מוקדם וודאו שהשינה שלכם היא איכותית ומספקת; פנקו את עצמכם מדי פעם באמבטיה חמה, בסרט כיפי, בבגד חדש או בחופשה במקום רחוק; המשיכו לקבל עזרה ככל שהדבר דרוש והקדישו זמן גם לחברים הקרובים ולבני המשפחה.

אל תחששו לחוות את העצב

גירושין הם משבר קשה ועמוק ותחושות העצב הן טבעיות ונחוצות כדי לעבד את הדברים ולהחלים רגשית. אל תחששו מהעצב. אם הוא עולה, זה טבעי וזה בסדר. הרשו לעצמכם להרגיש ולחוות אותו, זאת הדרך הטובה ביותר לעבד את העצב ולהניע אותו החוצה. עוד יגיע היום שבו תרגישו הרבה יותר טוב ותוכלו לחייך אל החיים באופטימיות.