גירושין בישראל

חופשה משפחתית לאחר הגירושין

אין כמובן שום חוק שמונע ממך ומבן זוגך לשעבר לצאת לחופשה משפחתית עם הילדים. ומטבע הדברים גם אין בהחלטה זו שום דבר רע. אולי גם שמעתם סיפורים מחברים על זוגות גרושים שעשו זאת. עם זאת, יש כאן לא מעט שיקולים עבור שניכם ועבור לילדים.

יש הזדמנויות מפתות רבות לצאת לחופשה משפחתית גם לאחר הגירושים. למשל, נניח שלאחרונה, חברים שלכם מתכננים יציאה משותפת לטיול משפחות בצפון, ואתם מתלבטים אם נכון להצטרף לטיול זה לאחר שהתגרשתם. אחרי הכול שניכם נהניתם במשך שנים מהבילויים המשפחתיים עם החברים שלכם, אז למה לוותר הפעם?

תתפלאו, אבל יש אנשים שיצאו לחופשה עם האקסים והילדים, ושרדו כדי לספר. אבל יש כמה שיקולים שצריך לקחת בחשבון לפני שאתם יוצאים לחופשה משפחתית לאחר שהתגרשתם, כמו:

  • ואם ניקח את זה צעד קדימה, האם החופשה תגרום לבלבול ולתקוות שווא עבורכם - בני הזוג לשעבר – לגבי האפשרות לחזור לחיות ביחד? האם החופשה עלולה להוביל למצבים מביכים או גרועים יותר במהלך החופשה או אחריה?

לסיכום, בעוד שעבור אנשים רבים, גירושים פירושם שכל אחד הולך לדרכו הנפרדת, בשנים האחרונות התופעה שבני זוג לשעבר מבלים יחד לאחר שנישואיהם הסתיימו, הופכת נפוצה יותר ויותר. זה נכון במיוחד עבור הורים עם ילדים צעירים, כאשר רבים מהם בוחרים לשים בצד את המחלוקות וההבדלים ביניהם, כדי להפעיל הורות משותפת חיובית במהלך שנות ההתפתחות של הילדים שלהם. אם הגישה הזו מתאימה גם לכם, ואם אתם מוכנים לעשות הכול כדי לספק לילדים הצעירים נוחות ויציבות, למרות הגירושים שעברתם, קחו בחשבון במיוחד את ההשפעות השליליות שעלולות להיות לטיול המשפחתי, עשו את הדברים הנכונים, קבלו החלטה מושכלת וצאו לדרך!