גירושין בישראל

גירושין בישראל: גירושין / מתן גט

תוכן [ הסתר ]

כאשר שני בני זוג מעוניינים לסיים נישואין, הם יכולים לבצע זאת על ידי מתן גט תוך הסכמה בינהם לגבי אופן פירוק השותפות, המתבטאת בצורת הסכם גירושין שבעקבותיו מתן גט. במידה ובני הזוג אינם מגיעים להסכמה לגבי אופן הפרידה, הם יפנו אל בית דין רבני או בית משפט לענייני משפחה על מנת לבצע עבורם את ההחלטות לגבי דרך פירוק השותפות.

על פניו, עניין זה נשמע פשוט וקל למדי אך בפועל רבים ממקרי הגירושין אשר מגיעים לבית המשפט הם כאלו אשר כוללים מחלוקות סבוכות ומורכבות שלא ניתן לפתור בקלות. אם לא די בכך, הרי שאותן מחלוקות עשויות לעכב את מתן הגט ולמעשה למנוע את הגירושין.

זוגות רבים מדי בוחרים בעימות חזיתי בתור דרכם לפתרון הסכסוך בינהם, מצב המביא להרס הדדי. הגעה לפתרון הוגן ומוסכם בנושא הפרידה יכול לאפשר פרידה בדרכי שלום. משא ומתן להשגת הסכם גירושין מוסכם, קשה עד כמה שיהיה, יכול לחסוך זמן, כסף וסבל לשני בני הזוג, ויכול להקל על קשר בינהם בעתיד, במיוחד אם קשר זה מתחייב מכך שיש להם אינטרסים משותפים, ועל אחת כמה וכמה אם יש להם ילדים משותפים.

מתן גט

על מנת שבני זוג יוגדרו כגרושים, עליהם לעבור מספר פעולות טקסיות (מתן גט), שרק לאחריהן הם יוגדרו רשמית כגרושים. על מתן גט להעשות מתוך רצון חופשי של בני הזוג, וכל נסיון לכפות את הפעולות עליהם עלול לגרום לפגיעה בכשרות הגט. בעבר ניתן היה למסור גט לאישה גם ללא רצונה, אך כיום מדובר בפעולה לא חוקית).

מסירת הגט היא הליך טקסי לכל דבר ועניין, אשר מתקיים בהתאם למסורת היהודית שהחלה עוד בתקופת התנ"ך וכולל מספר פעולות מוגדרות. פעולות אלו נוגעות לתוכנו של השטר שיימסר לאישה על ידי הבעל, מהות העדים אשר צריכים להיות נוכחים במקום בזמן המקרה ואפילו דרך מסירת השטר, פיזית, לידיה של האישה ולחזקתה.

טקס מסירת הגט נערך בבית הדין הרבני והוא אינו ניתן לביצוע בבית המשפט לענייני משפחה, גם אם ההליך כולו, מבחינה משפטית, התבצע בין כתליו.

למרות המהות הטקסית של פעולה זו, חשוב לזכור את כוחו של בית הדין הרבני בעניין זה: בשל היותו סמכות משפטית-הלכתית בישראל, רק אישור מצידו לכך שהליך מתן הגט היה חוקי, יביא להכרה של המדינה בשני בני הזוג כגרושים. לכן, חשוב מאוד לוודא שההליך כולו נעשה בצורה תקינה (בתי הדין הרבניים מקפידים לשמור אפילו על הגייה נכונה של שמות המתגרשים, בדרך שמשמרת את חוקי התנ"ך).

סרבנות גט

הגט הוא שטר שיינתן לאישה על ידי הבעל, רק כאשר שני הצדדים מסכימים לכך. אך מה קורה כאשר אחד הצדדים מתבצר בעמדתו, ולא מוכן להעניק תוקף להסכם הגירושין? זהו מקרה של סרבנות גט, בו עד היום מתקשות רשויות המשפט והחוק להתמודד.

למעשה, ישנם בכל רגע נתון כמה מאות תיקי גירושין אשר נותרו פתוחים, בשל סרבנות גט. תופעה זו יכולה לנבוע מכמה סיבות, וביניהן קנאתו של אחד הצדדים, נקמה בצד השני, רצון לשנות את סעיפי הסכם הגירושין ועוד (ניתן לקרוא בהרחבה על הנושא בקטגוריית העגינות באתר זה).

מתן גט, אם כן, הוא מהפעולות החשובות ביותר בהליכי הגירושין בישראל, בין שני בני זוג יהודיים. אי הסכמה יכולה להוביל ל'גרירת' ההליכים במשך שנים, מה שעלול לפגוע קשות באחד מהצדדים לפחות ובילדיהם המשותפים. הליך תקין ומתן גט בצורה כשרה, חיוניים לסיום פרק הנישואין בחיי השניים.

1
2
3
4

 
הצג הכל 

עילות גירושין


הסכם גירושין


תביעת גירושין


פסק דין גירושין


גירושין בהסכמה


איך בוחרים עורך דין לגירושין


איך להודיע לבן הזוג שאת רוצה להתגרש?

גירושין הם אף פעם לא תהליך קל. אבל איך ניתן להתחיל אותו? במידה ואתם מתקשים להתחיל הכנו עבורכם מדריך שינחה אתכם לאיך תוכלו לשקף ולהגיד שברצונכם להתגרש


איך רשלנות רפואית יכולה לגרום לגירושין


איך רשלנות רפואית יכולה לדרדר זוגיות לפרדה?

רשלנות רפואית מהווה גורם נפוץ להידרדרות מערכות יחסים. כיצד? מהם השיקולים לקבלת טיפול זוגי או אישי? מהי הפרספקטיבה של בני הזוג? היכנסו למאמר המלא באתר


בחירת עורך דין לגירושין

1
2
3
4

 
הצג הכל