הרפורמה החדשה שבצעה המדינה בהליכים לפשיטת רגל, נועדה לייעל ולקצר את ההליכים שהיו קיימים עד כה, ונקראים כעת הליכי ?חדלות פירעון ושיקום כלכלי?. הרפורמה מסייעת לאנשים ולחברות שהגיעו לידי פשיטת רגל, לסיים את ההליך כולו בפרק זמן מוגדר ולפתוח דף חדש בחייהם.
הליכים חדשים אלה מאושרים רק לאנשים שצברו את החוב בתום לב ולא בכוונות זדון. לכן, אם אתם מתכננים להכריז על פשיטת רגל רק כדי לפגוע בבן זוגכם ולהטות את הכף לטובתכם, קחו בחשבון שאתם עלולים ליפול לבור שחפרתם ולהימצא אשמים בעבירה פלילית שדינה מאסר.
בניגוד להליכי פשיטת רגל הקודמים, אשר נמשכו לאורך שנים והקשו על פושטי הרגל להתאושש כלכלית, הרפורמה החדשה מגבילה את ההליכים לכ-4.5 שנים. כדי שזה יקרה, החייב נדרש לפעול בכנות, בשיתוף פעולה מלא ולגלות את כל המידע על הרכוש שבבעלותו.
הליך חדש זה של פשיטת רגל לאדם פרטי או לעסק, כרוך בכמה שלבים:
לפי החוק, נגד החייב פושט הרגל ניתן להגיש גם תביעת חוב בגין מזונות שלא שולמו בעבר.
הגשת תביעת חוב זו מאפשרת למי שבית המשפט זיכה אותו במזונות, לקבל דיבידנד, כלומר תשלום חלקי או מלא של החוב, במסגרת ההליכים לחדלות פירעון ושיקום כלכלי. לא רק זאת, אלא שחוב מזונות נחשב כחוב שיש לו עדיפות על פני החובות האחרים שצבר החייב. המשמעות היא שחוב המזונות ייפרע במלואו, לפני שייפרעו החובות לנושים האחרים.
שימו לב לכמה דגשים חשובים נוספים: